INFORMATIE

Schietbanen

De schietbanen zijn gevestigd bij Schietcentrum "Het Anker", Hoogeweg 23c, 6911 KS Pannerden. De verenigingsavond is op donderdagavond van 19:30u tot 22:00u. Er zijn 12 banen beschikbaar, geschikt voor zowel kleinkaliber als grootkaliber. Er kan worden geschoten op afstanden van 12, 25 en 50 meter.

Competitie

De vereniging kent een onderlinge competitie, d.w.z. dat de leden gedurende de maanden oktober t/m april onderling strijden voor het hoogst aantal punten, volgens het wedstrijdenreglement. De prijsuitreiking vindt plaats in mei. Gedurende de zomermaanden is er geen competitie, maar kunnen de leden terecht om zich verder te bekwamen in de schietsport.

Regelgeving

Sportschieten is een sport voor perfectionisten die niets willen missen. Een sport waar alles in zit, van recreatie tot topsportniveau. Kortom, een sport voor iedereen. Een sport die in Nederland door bijna 42.000 KNSA-schutters wordt beoefend. Een sport die door iedereen en op elke leeftijd kan worden beoefend. Je moet als schutter echter wel bepaalde kwaliteiten bezitten. Om goede resultaten te behalen bij het schieten, moet je beschikken over een goede conditie, lichaamsbeheersing en concentratievermogen. Met deze eigenschappen kun je uitgroeien tot een topper, waarvan Nederland er inmiddels een aantal kent.

Geweerschieten

Gemakshalve onderscheiden we bij het geweerschieten een aantal wapengroepen: het Klein Kaliber Geweer-schieten (KKG) en het Groot Kaliber Geweer-schieten (GKG), waaronder militair geweer. De KNSA kent diverse diciplines , zie www.knsa.nl. De onderdelen worden beoefend vanuit diverse houdingen, namelijk staand, knielend, liggend of in combinatie van deze 3-houdingen, alles volgens de reglementen zoals opgesteld door de KNSA. Bij KKG wordt er geschoten over de afstanden 12, 50 en 100 meter en bij GKG over de afstanden 100, 300, 400 en zelfs 500 meter. Informeer via email welke disciplines bij onze vereniging mogelijk zijn.

Pistool

De techniek van het pistoolschieten verschilt totaal van die van het geweerschieten. De meeste pistooldisciplines worden verschoten op stilstaande schijven, over de afstanden 10, 25 en 50 meter. Echter, binnen de pistooldisciplines ontstaat een groeiende belangstelling voor de zogenaamde dynamische onderdelen. Een goed voorbeeld hiervan is de discipline Olympisch Snelvuur. Dit is een onderdeel waarbij de schietschijf slechts even zichtbaar is en de schutter in die korte tijd moet proberen een 10 te schieten. Het uiterlijk van schietsportpistolen is zeer verschillend.